Jumaat, 14 April 2017

TIPS CERAHKAN KULIT MUKA SECARA SEMULAJADI

Mesti ramai yang impikan kulit muka yang putih gebu kan? Kalau diberi peluang dapat kulit macam tu mesti kita gembira. Kalau boleh, carilah produk yang benar-benar selamat dan semulajadi ya! Bagi yang tercari-cari cara bagaimana nak mencerahkan kulit, disini saya akan kongsikan tips cerahkan kulit secara semulajadi.

#1 Buat masker madu dan yogurt

Yogurt ni seperti susu, mempunyai enzim yang boleh memutihkan kulit dengan lembut. Madu pula mempunyai ciri-ciri pelembapan dan antibakteria. Adunan kedua-dua bahan ini akan menghasilkan masker yang menyihatkan.

Caranya: Campurkan  satu bahagian madu dan satu bahagian yogurt, kemudian sapukan campuran tersebut ke seluruh muka anda. Biarkan selama 15 minit, kemudian bilas dengan air suam.
-pastikan menggunakan yogurt biasa tanpa gula kerana yogurt berperisa akan menjadi terlalu melekit dan tidak sesuai untuk dibuat masker.
-sebagai ganti madu, cuba gantikan dengan buah avocado atau daun lidah buaya (alovera). Kedua-duanya mempunyai kesan  pelembapan yang bagus.

#2 Sapukan larutan jus lemon

Jus lemon telah digunakan selama beribu tahun sebagai pencerah kulit semulajadi. Ia mengandungi asid yang melunturkan kulit sedikit dan mengelupas lapisan atas sel kulit yang lebih gelap.

Caranya: Buat larutan jus lemon dengan mencampurkan satu bahagian jus lemon kepada satu bahagian air. Ambil bebola kapas dan sapu larutan pada wajah anda. Biarkan selama15 minit, kemudian bilas dengan air suam.
-hadkan penggunaan larutan jus lemon kepada hanya 1 hingga 2 kali seminggu kerana menggunakannya terlalu kerap boleh membawa kepada kerengsaan kulit. Sapukan pelembab selepas membilas jus lemon kerana jus boleh mengeringkan kulit anda.


#3 Masker Timun

Ramai yang tidak tahu bahawa timun memiliki kandungan air yang tinggi sekaligus bermanfaat melembabkan kulit wajah. Ia juga bertindak sebagai agen pencerah kulit terbaik.

Caranya: Ambil separuh timun yang segar dan kisarkan ia. Titiskan air perahan lemon dan gaulkan rata. Letakkan ke seluruh wajah dan leher anda selama 15 minit. Selepas itu bilas dengan air suam. Lakukannya setiap hari mengikut kerajinan anda.


#4 Scrub Biji Kopi Dan Minyak Zaitun

Serbuk kopi berupaya menghasilkan minyak antioksida yang berfungsi mencerahkan dan menghaluskan kulit wajah. Untuk mendapatkan kesan cerah sempurna pada kulit, lakukan cara ini sekerap yang mungkin.

Caranya: Pertama sekali, campurkan serbuk kopi dengan minyak zaitun. Kacau kesemua bahan dan lulurkan ke seluruh tubuh termasuk wajah anda. Gosok perlahan-lahan dan biarkan selama sejam sebelum dibilas dengan air campuran garam. Selepas itu, mandi seperti biasa.


#5 Barli Goreng Dan Jus Limau

Barli menjadi pilihan utama untuk menghilangkan panas dalam badan ketika demam. Tetapi harus diambil tahu juga yang barli ini juga digunakan sebagai baham untuk mencerahkan kulit kerana kandungan protein, karbohidrat, vitamin dan galian didalamnya merupakan sumber terbaik serat pemakanan. Jika ingin kelihatan cantik, maka anda perlu rajin untuk mengamalkan petua ini.

Caranya: Ambil segenggam barli yang telah digoreng tanpa minyak. Tumbuk barli sehingga lumat dan bancuh dengan sedikit perahan limau nipis yang telah dicampurkan air masak. Sapukan bancuhan air tersebut di seluruh wajah sebelum tidur.


#6 Rendam Di Dalam Air Beras

Seterusnya adalah dengan menggunakan air beras. Ramai yang tahu bahawa beras atau nasi adalah makanan ruji kita. Tetapi berapa ramai yang tahu bahawa air beras boleh digunakan untuk memutihkan kulit secara semulajadi.

Caranya: Hanya berendam menggunakan  air beras selama 15 minit sehari dan lakukan 2 kali sehari. Anda boleh lihat kulit anda lebih putih dalam masa beberapa minggu.


#7 Cukupkan Keperluan Asas Tubuh

Kurang minum air boleh menyebabkan dehidrasi. Dehidrasi menyebabkan kulit menjadi kering dan kusam. Untuk itu, kita harus mengambil mineral yang mencukupi setiap hari.

Caranya: Semudah ABC iaitu dengan banyakkan minum air putih sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Walaupun nampak remeh namun minum air putih akan memberikan banyak manfaat untuk tubuh kita.


Selain pengambilan air putih yang secukupnya, pengambilan vitamin C juga membantu untuk mencerahkan kulit secara semulajadi. Ini kerana vitamin C membantu memperlahankan pengeluaran melanin.

-Vitamin C menghalang enzim tyrosinase, jadi kuranglah penghasilan pigment (jeragat).

-Vitamin C bertindak sebagai antioksidan yang menentang radikal bebas yang menyebabkan kulit cepat tua dan semakin gelap.

MANFAAT VITAMIN C

Terdapat banyak manfaat daripada vitamin C yang kita tidak tahu. Ia bukan sahaja mencerahkan dan memutihkan kulit, malah ia juga berperanan besar untuk kulit yang cantik dan sihat.

Antara manfaatnya ialah:
-penting untuk sintesis kolagen. Kolagen adalah bahagian yang penting dalam kulit dimana ia memberikan keanjalan dan menjadikan kulit kelihatan muda dan tegang. Vitamin C memberitahu badan untuk menghasilkan kolagen dengan lebih banyak.

-Vitamin C sangat-sangat penting melawan kesan kemerahan dan keradangan pada kulit.
-ia juga bertindak sebagai agen penyembuh luka. Vitamin C membantu untuk menjaga dinding saluran darah dan kapilari darah agar sentiasa kuat dan utuh.

Pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran yang kaya dengan sumber vitamin C ialah seperti buah kiwi, oren, jambu batu, nenas dan strawberi manakala sayuran pula ialah tomato, kentang, kubis, brokoli. Tetapi harus diingat, sayuran yang dimasak terlalu lama akan menjejaskan vitamin yang terkandung didalamnya.

Nak cara mudah untuk dapatkan Vitamin C?


Sustained release C plus Shaklee. Setiap tablet mengandungi 500 mg. Keistimewaannya adalah bersifat sustained release iaitu pelepasan secara berperingkat untuk memastikan khasiat vitamin C sentiasa ada dalam tubuh kita.
Hubungi 012-530 9250 untuk pembelian dan anda akan dapat konsultasi secara percuma.




Ahad, 9 April 2017

LANGKAH MUDAH HILANGKAN KULIT KERING DAN KUSAM

Terdapat dua perkara yang paling ditakuti oleh kaum wanita. Nak tahu apa dia?

1. Masalah berat badan
2. Masalah kulit muka

Kebanyakkan kaum wanita sanggup berhabis wang ringgit, masa dan segalanya untuk dua perkara ini. Sudah menjadi lumrah wanita ni sukakan kecantikan. Dalam keghairahan mencari produk untuk mengatasi masalah tersebut, perlu diingat pilihlah produk yang halal, semulajadi dan yang ada Landmark Study. Jangan main hentam kormo saja dan akhirnya merosakkan diri sendiri.

Apa yang nak diceritakan disini adalah tentang masalah kulit. Masalah kulit muka perlu dirawat dengan cara yang betul sebelum menjadi lebih teruk. Menjadi trend masa kini, kebanyakan wanita memilih teknik solekan bagi menutup cela pada wajah dan sekaligus memberi impak cantik daripada wajah asal. Perlu diambil kira, kos alat solek juga besar dan sejauh mana ia membantu masalah kulit yang anda hadapi? Jika diberi pilihan memiliki kulit wajah cantik sihat semulajadi atau solekan untuk nampak cantik yang mana satu pilihan anda? Sudah tentu ramai yang ingin cantik semulajadi kerana ia membaiki struktur kulit dari dalam manakala solekan yang hanya bersifat sementara malah memakan masa berjam-jam untuk bersiap sebelum keluar rumah.


Disini saya kongsikan beberapa langkah mudah untuk hilangkan masalah kulit kering dan kusam.

1. Minumlah air kosong sebanyaknya kerana air mampu memberi kesegaran pada kulit dan tubuh kita.

2. Pakailah krim pelindung UV ketika keluar dari rumah, tak kira kita bekerja di bawah panas terik atau di dalam ofis. Kerana ia mampu menghalang kulit daripada panahan matahari yang mampu merosakkan struktur kulit.

3. Jagalah pemakanan kita - Elakkan mengambil makanan yang berminyak malah lebihkan makanan yang tinggi serat dan nutrisi seperti buah-buahan dan sayur-sayuran.

4. Pakailah pelembab muka sebelum tidur. Ianya dapat mengekalkan kelembapan kulit dan mengelakkan kulit daripada menjadi kusam.

5. Hindari stress yang melampau kerana stress melampau boleh menyebabkan kulit yang kering dan kusam menjadi lebih teruk. Sebaiknya cari jalan bagi mengelakkan stress dan rehatkan diri secukupnya.



6. Amalkan pengambilan suplemen yang betul dan konsisten. Masalah kulit kering dan kusam boleh dirawat dengan Set Cantik Tanpa Cela daripada Shaklee ini. Ianya mampu milik dan sangat berbaloi.


Anda boleh terus hubungi saya di talian 012.530.9250 untuk mendapatkan set ini.


Sabtu, 8 April 2017

KELEBIHAN BIZ SHAKLEE

Setelah join keahlian dan start serius berbisnes Shaklee ni...sejujurnya saya berasa amat bersyukur dan berpuashati.Nak tahu kenapa? Sebab Kelebihan yang ada dalam Shaklee dan tidak dapat pada biz MLM atau online yang pernah saya cuba sebelum ini. Dan dengan asbab itulah saya setia dan yakin dengan Shaklee sehingga kini dan selamanya..๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
Mesti semua orang nak tahu apa kelebihan itu. Biar saya kongsikan disini.



1. Biz Secara Online 

Bila sebut pasal biz online je..semua orang dah tahu kan. Tapi biz online Shaklee ni memang best dan lain daripada yang lain. Sebab memang 100% online tak perlu bukak kedai yang menelan belanja beribu-ribu ringgit. Kedai online kami beroperasi 24 jam 7 hari seminggu tanpa henti. Nak order barang, nak daftar ahli baru, nak check berapa bonus yang kita dapat pun semua online sahaja. Malam-malam, bila-bila pun boleh buat. Dalam masa yang sama boleh menguruskan hal anak-anak dan keluarga tercinta.

2. Masa Yang Fleksibel

Tidak terikat dengan masa tertentu seperti waktu pejabat iaitu 8 pagi-5 petang..tapi biz Shaklee tidak..bila-bila sahaja dan tidak ada sesiapa yang nak marah.

3. Coaching Online

Bukan cari duit je online, coaching pun online, meeting, seminar, perkongsian semua online. Bayangkan upline saya tinggal nun jauh di Kedah. Downline saya pun ada yang sempadan negeri Perak. Sideline lagi la.. Sabah dan Sarawak pun ada. Namun group Biz Shaklee merapatkan kami walaupun ada yang tak pernah bersua langsung..Hebat kan?

4. Family Friendly (Mesra Keluarga)

Dari dulu lagi saya tertarik dengan Shaklee kerana satu-satunya biz yang mesra keluarga. Malah seminar yang diadakan pasti ada disediakan ruang untuk anak-anak dan keluarga Shaklee yang turut hadir bersama. TERBAIK!

5. Tak Perlu Modal Besar Tak Perlu Simpan Stok

Kepada sesiapa yang ingin berbisnes tetapi tidak ada modal yang besar, jangan risau kerana biz Shaklee TIDAK PERLU MODAL BESAR. Apabila ada kawan-kawan atau seseorang yang berminat dengan produk Shaklee, mereka perlu memasukkan duit ke dalam akaun dan kita akan buat order secara online serta bayaran dan barang akan dihantar terus kepada pelanggan oleh pihak Shaklee. Ala-ala konsep dropship. Kita dah tak perlu risau pasal pembungkusan, penghantaran dan modal. Mudah kan??

6. Dijemput Masuk Ke Secret Group

Segala info dan ilmu tentang vitamin ( product knowledge),  cara pemakanan yang betul serta tips dan trick untuk jana pendapatan 4-6 angka sebulan.

 Sebarang kemusykilan tentang produk/penyakit akan dibantu, tolong- menolong serta beri sokongan antara satu sama lain. Tiada istilah kedekut ilmu. 

7. Kelas Perkongsian Ilmu, Motivasi, Ilmu Perniagaan, Teknikal Dan Kemahiran Lain -Peluang Untuk Upgrade Diri

Motivasi atau kenali potensi diri yang sebelum ini kita tak tahu dan tak ambil peduli. Ilmu-ilmu ini juga penting bukan sahaja untuk perniagaan, tetapi juga untuk menjalani kehidupan yang lebih baik bersama-sama orang disekeliling kita. Minda juga menjadi lebih terbuka dengan pelbagai perkongsian daripada pelbagai golongan.

8. Ahli Terdiri Daripada Golongan Profesional Dan Pakar

Keistimewaan Shaklee juga terdapat pada ahlinya yang terdiri daripada profesional dan pakar seperti Engineer, Guru, Peguam, Pakar IT, Doktor dan ada juga Blogger tegar!

Itulah diantara kelebihan bisnes Shaklee yang sangat bermakna bagi diri saya dan mungkin anda.

Hubungi saya sekiranya ingin menjadi ahli dan rasai kelebihannya bersama.

☎012-530 9250 Azizah ID 1163776


Selasa, 4 April 2017

CARA ATASI SEMBELIT ANAK PALING BERKESAN

Masalah sembelit sering berlaku dikalangan bayi dan kanak-kanak. Ia bukan suatu perkara yang biasa atau boleh dipandang ringan, namun segeralah berjumpa doktor untuk mendapatkan pemeriksaan lanjut dan khidmat nasihat sekiranya berlanjutan.


Apakah tanda-tanda yang menunjukkan bahawa anak kita menghadapi sembelit? 

1. Resah dan menangis ketika ingin membuang air besar

2. Najis kelihatan keras, kering dan berketul-ketul

3. Anak sering kentut dan najis berbau lebih busuk

4. Sering kembung / kurang selesa

5. Najis bercampur darah disebabkan rektum yang luka akibat najis keras dan sukar dikeluarkan

Apakah punca Sembelit dikalangan bayi dan kanak-kanak?

1. Susu formula -susu yang tidak sesuai dengan bayi boleh menyebabkan sembelit. Namun bayi yang menyusu badan secara eksklusif tidak mudah sembelit

2. Dehidrasi atau kurang air dalam badan -kebanyakan ibu-ibu kurang menitikberatkan pengambilan air kosong kepada anak-anak.

3. Tidak hirau atau berlengah untuk ke tandas -biasa berlaku kepada kanak-kanak dalam lingkungan umur 4-5 tahun yang leka bermain atau sudah bersekolah.

Cara-cara mengatasi Anak Sembelit Teruk

Selain menggunakan ubat untuk melembutkan najis, terdapat juga beberapa cara mengatasinya secara semulajadi. Antara cara atasi sembelit tanpa ubat ialah;

1. Beri minum air kosong sebanyak yang mungkin

2. Beri sayur dan buah untuk bekalan serat

3. Tambahkan beberapa sudu prun yang dipurikan ke dalam makanannya

4. Kurangkan makanan penyebab sembelit seperti nasi, pisang atau bijirin

5. Bagi bayi yang minum susu formula cuba tukar kepada jenama lain sehingga mendapat susu yang sesuai dengan bayi

6. Baringkan bayi dengan kaki keatas dan gerak-gerakkan kaki bayi seperti mengayuh basikal. Ini akan membantu menggerakkan najis di dalam ususnya

Pengalaman tentang seorang ibu yang berdepan masalah sembelit anak yang teruk

Ini adalah kisah benar. Bukan rekaan. Seorang ibu bernama Farahana dari Shah Alam pernah mengalami situasi yang amat menyedihkan apabila anaknya berusia 2 tahun menghadapi masalah sembelit teruk. Setiap kali nak buang air besar anaknya akan menangis-nangis dan si ayah akan standby dengan plastik untuk menarik najis supaya keluar. Kadang-kala  sehingga sejam lamanya proses mengeluarkan najis sembelit itu sehingga anaknya menjadi trauma untuk membuang air besar. Kesan dari trauma anaknya tidak mahu makan kerana takut untuk membuang air besar lagi. Badan anak terlalu kurus kerana tak mahu makan. 

Pelbagai cara si ibu lakukan seperti beri pisang, betik.namun tidak berhasil. Apabila berjumpa doktor, doktor telah menasihatkan supaya memakan suplemen. Sejak itu si ibu mula search suplemen untuk sembelit anak dan akhirnya berjumpa dengan MEALSHAKE SHAKLEE. Dalam masa 2 hari sahaja sudah nampak perubahan pada anaknya kerana anak tidak lagi sembelit malah anaknya bertambah selera makan dan ibu berasa sangat gembira.



Bagaimana cara makan Mealshakes?

Mealshakes berbentuk serbuk seperti susu dan anda boleh mencampur Mealshakes ke dalam susu atau minuman kegemaran anak-anak anda atau minum begitu sahaja. MEALSHAKES bukan sahaja baik untuk melancarkan pembuangan air besar kanak-kanak malah ia juga menambah selera makan. MEALSHAKES adalah selamat, semulajadi dan sesuai untuk kanak-kanak 1 TAHUN DAN KEATAS.

Jika anda berdepan dengan masalah seperti ini, sila hubungi saya Azizah  012-5309250



Ahad, 2 April 2017

TIPS ATASI SEMBELIT KETIKA BERPANTANG

Kebanyakkan para ibu selepas melahirkan mengalaminya. Sudahlah sakit luka akibat jahitan prineum, ditambah lagi dengan masalah sembelit pula. Memang mengerikan apabila sembelit melanda ketika berpantang tambahan jika luka yang dialami agak teruk dan melahirkan anak sulung kerana pengalaman pertama.

Saya sendiri mengalaminya ketika berpantang anak pertama. Maklumlah, belum ada pengalaman lagi.. Bila tak membuang 2- 3 hari mulalah timbul macam-macam rasa, rasa sebu, perut kembung, sakit kepala kerana stress, semua yang dibuat serba tak kena. Macam-macamla buat bagi memudahkan proses pembuangan. Makan orenlah, makan sawi namun, hasilnya tidak seperti yang diharapkan. Malah perut menjadi lebih tak selesa kerana terlalu banyak makan buah oren/sawi. Lebih menyedihkan, terpaksa betapa dalam tandas berjam-jam lamanya.

Akhirnya terpaksa minta ubat untuk lembutkan najis daripada klinik kesihatan. Tapi tak tahulah sejauh mana kesannya pada masa akan datang kerana dah namanya pun ubat kan.. masa tu saya belum mengenali Shaklee dengan lebih dekat. Rugi rasanya..



Kini apabila mengenali Shaklee saya dapat tahu OSTEMATRIX merupakan vitamin yang tinggi kandungan kalsium, magnesium, Vitamin D dan gabungan beberapa mineral penting yang lain juga. 

Selain mengatasi masalah sembelit ketika berpantang, ia juga berfungsi sebagai:

- Membantu kuatkan tulang dan sendi. Membantu ibu-ibu selepas melahirkan tampil dengan rasa lebih cergas dan sihat sepanjang hari.

-Membantu menguruskan tidur yang baik dan mengatasi rasa letih. Ibu-ibu semasa berpantang biasanya kurang tidur yang berkualiti kerana kehadiran orang baru yang kerap menangis tak tentu masa. 

-Membantu mengatasi masalah bisa-bisa tulang, sakit belakang, kesan kekejanganserta kaki bengkak yang biasa dialami ibu-ibu selepas melahirkan.

Selain semasa pantang OSTMATRIX juga sesuai diamalkan seharian bagi lelaki atau wanita. Hasilnya, proses pembuangan akan lebih lancar  setiap hari.


Apakah solusinya?

Biasanya dengan pengambilan Set Berpantang Shaklee, masalah seperti ini tidak akan menghantui para ibu lagi dan ternyata hasilnya ramai customer yang sangat berpuas hati kerana Set Berpantang Shaklee bukan sahaja membantu dalam masalah sembelit malah menstabilkan hormon para ibu kerana selepas melahirkan biasanya hormon para ibu tidak stabil. Dengan Set berpantang ini membantu para ibu rasa lebih tenang, mempercepatkan proses penyembuhan luka selepas melahirkan disamping mencantikkan kulit dan menaikkan seri si ibu juga.

Jika anda sedang mencari-cari produk terbaik untuk diamalkan selepas melahirkan, saya sangat mencadangkan set Berpantang Shaklee kerana ia sangat-sangat berkesan dan dijamin berpuas hati. 

Bagaimana nak order Set berpantang Shaklee? Anda boleh mendail 012.530.9250 saya akan memudahkan kerja anda. InshaAllah..ikhtiar dengan Shaklee dan semoga anda semua mendapat manfaat dan kebaikan yang berpanjangan..๐Ÿ˜Š



Isnin, 27 Mac 2017

CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN KELEBIHANNYA

Mesti ramai yang tak tahu yang Shaklee membuka keahlian kepada sesiapa yang berminat dengan harga yang cukup rendah.

Bagaimanakah cara nak daftar sebagai ahli Shaklee?

Terdapat 2 pilihan cara mendaftar iaitu

1) Daftar sendiri, iaitu pergi terus ke cawangan Shaklee berhampiran

2) Menghantar butiran ke 012-530 9250 dan saya akan memudahkan pendaftaran anda secara daftar online



Berminat atau bercadang nak daftar sebagai ahli Shaklee?

- Yuran pendaftaran adalah serendah RM80 bagi Semenanjung dan RM90 bagi Sabah & Sarawak seumur hidup.

- Anda layak mendapat pendaftaran secara percuma dengan pembelian barangan Shaklee yang mencapai point 200 uv (lebih kurang RM800+)

Hubungi/sms/whatsup Shaklee Independent Distributor Azizah ditalian 012-530 9250 untuk pendaftaran / bantuan / pertanyaan.

Jangan tunggu lama. Daftar segera!!


Kelebihan menjadi ahli Shaklee

1. Cash Back / Bonus

Bonus akan dimasukkan ke dalam akaun anda yang berdaftar menjadi ahli. Dengan total pembelian melebihi 150 point dalam bulan yang sama, anda layak mendapat RM23 CASH BACK dan akan di bank in terus ke akaun anda. Semakin tinggi nilai point, semakin banyaklah Cash Back yang akan diperolehi.

2. Sistem shopping online

Pembelian boleh dibuat terus secara online. Tracking no juga terdapat secara online bagi memudahkan ahli yang makan sendiri atau yang nak berbisnes.

3. Penghantaran diuruskan pihak Shaklee

Dengan mengisi order online menggunakan ID kita, penghantaran akan dilakukan oleh pihak Shaklee sendiri mengikut alamat yang diberi. Ini bukan saja memudahkan urusan, malah menjimatkan masa kita juga kerana tidak perlu pergi ke pejabat pos sendiri untuk menghantar barang yang di order.

4. Tidak perlu modal jika mahu berniaga

Customer yang membuat order dikehendaki bank in ke akaun kita untuk pembelian dan kita akan terus order kedai online kita. Tidak perlu mendahulukan wang kita sebagai modal. Mudah bukan?


Isnin, 6 Mac 2017

PENGIKTIRAFAN SIJIL HALAL SHAKLEE

Macam-macam isu mempertikaikan taraf halal produk Shaklee yang didengar. Nah, sijil kelulusan dari Islamic Services Of America (ISA) ni telah merungkai pelbagai tuduhan yang TIDAK BENAR itu.

Shaklee dijamin halal. Dipersilakan mengamalkan Shaklee tanpa wasangka lagi.๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š


Sabtu, 4 Mac 2017

CARA ATASI SEMBELIT KETIKA HAMIL TANPA UBAT


Antara masalah popular yang selalu melanda ibu-ibu hamil adalah sembelit. Sembelit berlaku pada ibu-ibu hamil kerana semasa hamil, pergerakan otot menjadi perlahan dan tekanan pada uterus ibu hamil ke atas rektum. Selain itu ketika hamil, perubahan hormon yang berlaku juga memperlambatkan pergerakan makanan ke salur penghadaman.



Sesetengah pengambilan zat besi juga boleh menyebabkan gejala sembelit pada ibu hamil. Ini menyebabkan ibu hamil rasa tidak selesa. Kesian ibu hamil, sudahlah membawa perut yang semakin membesar kehulu- hilir..tambah lagi dengan masalah sembelit pula. So, apakah langkah yang patut diambil untuk mengurangkan masalah ini?

#1 Pastikan buang air setiap hari


#2 Amalkan minum segelas air suam sebaik bangun dari tidur



#3 Minum air secukupnya iaitu 2-3 liter sehari



#4 Makan makanan yang tinggi serat dan fiber



#5 Selalu melakukan aktiviti senaman yang tidak keterlaluan sekurang-kurangnya 30 minit.


#6 Dapatkan bantuan nutrisi suplemen yang betul dan selamat.


Ostematrix Shaklee Bantu Atasi Sembelit

Bagi ibu hamil yang mengalami sembelit, peluang untuk diri anda menikmati kesihatan yang lebih baik dengan OSTEMATRIX SHAKLEE. Ia sangat membantu supaya lebih lawas dan selesa. Ia juga adalah formula baru Shaklee yang mana dulu hanya dikenali sebagai kalsium magnesium, tetapi kini ditambah dengan kelebihan "lebih mudah ditelan".


Dengan pengambilan kalsium yang cukup akan mengurangkan KEKEJANGAN, RETENSI AIR dan MURUNG. bagi yang belum mencuba sangat disyorkan dan rasailah perbezaannya. Dijamin anda berpuashati.

Hubungi saya segera bagi mendapatkan OSTEMATRIX ditalian yang tertera di bawah.

Anda juga dialu-alukan untuk mendaftar sebagai ahli dengan kadar yang rendah untuk mendapatkan diskaun sehingga 20-30%  pada harga barang disamping menjana pendapatan sampingan.

Your Trusted Shaklee Distributor
๐Ÿ“žAZIZAH 012.530.9250 

๐Ÿ“‡No.Ahli 1163776

๐Ÿ“ฉEmail norazizahashaari@gmail.com




Jumaat, 3 Mac 2017

MENTOR SAYA

 MENTOR.

Dalam biz ni kita memang perlu ada mentor supaya apa yang kita buat ada guide line dan bersemangat ingin mencontohi dan berjaya seperti mentor kita.

Mentor yang paling dekat dihati saya tentulah upline saya atau mama saya..beliau merupakan orang yang bertanggungjawab memperkenalkan saya dalam biz Shaklee..banyak tunjuk ajar dan nasihat yang telah beliau curahkan kepada saya sehingga kini. Impian  saya ingin berjaya seperti beliau satu hari nanti..Tak dinafikan, semua upline-upline dan leader Shaklee adalah mentor saya..termasuklah sideline juga ada yang begitu saya kagumi kerana bagi saya, masih banyak yang perlu dipelajari tentang ilmu biz ni daripada mereka.7

Selain daripada itu,ayah, ibu, suami dan kakak-kakak saya semuanya merupakan mentor saya juga. Mereka merupakan tulang bekakang saya dan diantara yang saya sangat kagumi kerana pengorbanan mereka dari zaman kepayahan dulu..adik beradik saya semua ada biz sendiri..pemikiran sihat membuatkan kami saling bersaing secara positif untuk sama-sama berjaya mencapai hala tuju masing-masing InshaAllah..


#tsunamishaklee
#u2power
#lovetilljannah
#FJMfamilies

PERCUTIAN IDAMAN

Percutian yang macam mana yang saya impikan..?
Bercuti di Hotel 5 atau 6 bintang, mesti ada view yang cantik dan sedap mata memandang..mesti ada kolam renang atau pantai untuk mandi-manda bersama keluarga tersayang dan kalau boleh tidak berapa jauh dari bandar.

Begitulah percutian idaman saya. Tak kira dalam atau luar negara, yang penting percutian yang sangat bermakna dan sangat berbaloi-baloi..


Bagaimana percutian idaman anda..?

#tsunamishaklee
#u2power
#FJMfamilies

KEPENTINGAN ALIRAN TUNAI DALAM BISNES

Nak berbiz ni bukan mudah..perlu ada perancangan yang details terutamanya tentang aliran wang keluar masuk.

°

Bila dah buat azam 2017 haritu nak buat biz betul-betul kenalah tahu cara biz yang betul kan..mama ni baru belajar berbiz..banyak benda kena belajar..task kali ni pun mama dapatkan sedikit-sedikit info daripada rakan-rakan biz, leader dan upline mama. Tapi bukan ambil bulat-bulat..kena hadam dan buat task sendiri jugak supaya kita lebih faham dan cepat belajar. Itulah keunikan biz Shaklee ni. Belajar sendiri dan perlu berani untuk berubah.

°

Kalau dulu kan..biz main campur adukkan semua dalam akaun gaji..lepastu berbelanja sampai habis..mana nak nampak kemana duit biz tu pergi.๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…..

°
Apa yang mama faham Aliran tunai ni penting untuk mengembangkan biz kita supaya kita tahu sama ada biz kita tu punya potensi atau tidak?berjalan dengan baik atau tidak? Kalau tak berapa cantik tu bermakna kita kena lipat gandakan usaha kita.

°
Tahun ni mama nak cabar jugak diri mama untuk lebih disiplin dan perbaiki pengurusan aliran tunai biz mama untuk lebih baik.

°
Ni antara penambahbaikan yang mama perlu buat dalam biz mama:

>rekod aliran keluar masuk duit
>rekod untung/rugi
>simpan resit-resit jualan untuk memudahkan rujukan
>asingkan akaun biz dan akaun gaji
>asingkan untung runcit

Semoga sedikit info ni dapat manfaat untuk mama dan semua rakan biz..๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

#tsunamishaklee
#U2power
#liveamazing
#fjmfamilies
#pengedarshakleeipoh

KEAJAIBAN VIVIX

VIVIX YANG POWER

Mengapa?

Sesiapa yang cuba pasti akan jatuh cinta kerana kehebatannya.

Vivix merupakan penemuan revolusi dalam nutrisi polifenol. Vivix merupakan paten tertunda yang hebat dengan campuran botani eksklusif yang terdiri daripada Poligonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Unggu.

Vivix merupakan suplemen anti penuaan terbaik di dunia. Ia berjaya dihasilkan selepas kajian bertahun-tahun oleh Shaklee dan merupakan suplemen pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia.

KEBAIKAN VIVIX

-Membaiki sel yang rosak dengan pantas, amat sesuai untuk mereka yang baru menjalani pembedahan.
-Memelihara keseluruhan kesihatan.
-Anti oksida yang sangat baik (Awet muda)
-Membantu anda merasa lebih bertenaga
-Membantu mengurangkan risiko Kanser
-Membantu pesakit diabetis
-Menguatkan sistem imun

Bulan ni ada lagi promo untuk VIVIX..beli 6 percuma 1 @ beli 2 dapat 5% less..meh cuba kalau nak test power..nak tengok power lagi, meh tengok testimoni di bawah ni...

#u2power
#tsunamishaklee
#pts3
#shakleeeffect
#liveamazing
#fjmfamilies
#pengedarshakleeipoh

JOM BELAJAR 7 JARS SYSTEM

JOM BELAJAR 7 JARS SYSTEM

Syukur sangat..upline dan leader banyak share ilmu..dapatla kita kongsikan bersama..itulah kelebihan Biz Shaklee..sangat pemurah..bila tengok master-master kami umpama resmi padi semakin berisi semakin tunduk..hebat-hebat sungguh!

Kalini dapat ilmu baru lagi iaitu Sistem 7 Jars..Apa itu 7 jars? Mesti korang nak tahu jugakkan?meh kita sama-sama belajar.

7 jars adalah adaptasi dari konsep 6 JARS yg diasakan oleh T Harv Eker. Ia adalah satu cara untuk menabung.

Dlm 6 jars, ada 6 tabung,

๐Ÿ’ฐNEC (necessity) - tabung utk benda2 keperluan  dan belanja harian, bil, anak2

๐Ÿ’ฐEDU (education) - tabung utk pembelajaran, buku, kelas...

๐Ÿ’ฐLTSS (long term saving for spending) - tabung utk sesuatu benda yg nk pakai duit yg byk, cthnya nk beli rumah

๐Ÿ’ฐFFA (financial freedom) - tabungan utk hari tua bila dah xmampu cari duit

๐Ÿ’ฐPLAY (leisure) - tabung utk buat apa yg kita suka, hobby, travel, etc

๐Ÿ’ฐGIVE (charity) - tabung utk kebajikan

Dan kita tambah satu lagi jar,

๐Ÿ’ฐPARENTS (ibu bapa) - wang bulanan utk ibu bapa walaupun mereka dah kaya. Kalau ibu bapa dh meninggal dunia, gunakan utk urusan2 mrk yg belum selesai dan kalau smeua dh selesai, bersedekahlah on behalf of diorang.

Macamana nak start buat 7 jars ni?

Setiap bulan, duit bonus/gaji kita bahagikan ikut percentage,

NEC 50%
EDU 5%
LTSS 10%
FFA 5%
PLAY 10%
GIVE 10%
PARENTS 10%

Jadi kalau bonus RM10,000,

RM5000 untuk NEC, keperluan harian
RM500 untuk EDU, buat beli buku, bayar workshop, tambang pi kelas, etc
RM1000 untuk LTSS, kumpul duit nak beli rumah
RM500 untuk FFA, ni long term jd boleh lah beli saham ke emas ke
RM1000 untuk PLAY, tabung travel!
RM1000 untuk GIVE, sedekah, zakat semua
RM1000 untuk parents.

Percentage boleh ubah2 ikut situasi masing-masing tapi mesti strict tiap-tiap bulan duit mesti pergi ke tempat-tempat tu. Masuk tabung jangan korek-korek dah ya!

Walaupun bonus baru RM50 pun kena buat juga macam ni. Takpe bagi 50 sen kat parents pun, takde 50 sen takdela 5000 kan.

Menarik kan..??Jom kita start 7 jars sekarang..!!

#tsunamishaklee
#u2power
#fjmfamilies
#shakleeeffect
#liveamazing

SOHO (Small Office Home Office)

Bestnya tengok SOHO impian kawan-kawan semua cantik-cantik. Terus mama google cari SOHO impian mama pulak.hehe..

Tak salah punyai impian selagi ia baik dan positif bagi kita. At least tak dapat banyak dapat sikit..tak dapat besar dapat kecil. Semuanya milik Allah. Yang penting berusaha, doa, tawakal.. bersyukur dengn segala pemberian dari Nya..

Kalau sebelum ni berbiz dimana-mana saja. Sepatutnya perlu ada tempat khas untuk kita agar lebih sistematik dan teratur. Bagus miliki SOHO ni ikut kemampuan masing-masing.

In sha Allah..bila tengok SOHO impian ni jadi berkobar-kobar semangat agar berusaha lagi dan lagi...mudahan tercapai punyai SOHO impian.๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

Small Office Home Office!

#tsunamishaklee
#u2power
#pts3
#fjmfamilies
#liveamazing

Khamis, 2 Mac 2017

SHAKLEE DAN LANDMARK STUDY

SHAKLEE DAN LANDMARK STUDY
~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•

๐Ÿ“ŠPernah dengar Landmark study tak?

 Landmark study bermaksud kajian yang dilakukan bertujuan untuk membuktikan sesuatu perkara tu dinilai dan dilihat oleh semua orang. Selain itu,  untuk mengkaji keberkesanan produk Shaklee dalam jangka masa panjang (40-50 tahun lepas makan produk Shaklee). Landmark study dijalankan oleh mereka yang pakar dalam bidang berkaitan dan kajian yang dibuat juga boleh dilihat atau dinilai semula oleh mana-mana pakar/pihak ketiga di bidang berkaitan.

๐Ÿ“ŠKenapa Shaklee sanggup buat Landmark Study?

Sebenarnya hanya Shaklee je satu-satunya syarikat supplement di dunia ni yang ada landmark study. Shaklee beriya-iya nak buat landmark study ni sebab bila Mr. Roger Barnett (CEO Shaklee) ni beli company Shaklee, dia rasa tak puas hati sebab orang dok kata Shaklee ni bagus. Semua company boleh claim produk dia bagus tapi mana landmark studynye? Betul tak? Lagi pon, Shaklee nak membuktikan bahawa produknya betul-betul mampu meningkatkan taraf kesihatan para pengamalnya. Dengan sebab ni lah pada tahun 2007, Mr. Roger Barnett telah melantik National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) iaitu satu badan survey di bawah National Center for Health Statistics (NCHS) yang dipercayai mempunyai reputasi yang tinggi dalam membuat survey berkaitan dengan status kesihatan dan nutrisi penduduk US untuk membuat landmark study berkaitan Shaklee. Dahsyat kan?


NHANES pulak telah melantik Dr. Gladys Block iaitu wakil dari satu institusi penyelidikan yang hebat iaitu University of California, Berkeley (UC-Berkeley) untuk mengetuai study ni. Doktor ni bukan calang-calang orang tau. Beliau ni adalah antara orang yang hebat dalam bidang Epidemiologi & Public Health Nutrition. Baik buruk dari hasil ujikaji ni beliau akan tetap publishkan. Yang buat piramid makanan yang biasa kita guna tu doktor ni lah.. Hebat tak hebat?

๐Ÿ“ŠDan inilah hasil keputusan secara detail Landmark Study yang telah dilakukan..

1. BIRU - Golongan yg tidak mengambil apa-apa supplemen. Hanya menjaga pemakanan/diet sahaja.

2. MERAH - Golongan yg mengambil 1 jenis vitamin/supplemen sahaja jenama lain.

3. HIJAU - Golongan yg mengamalkan supplemen Shaklee selama 20 tahun.

Saya telah memilih suplement terbaik ini. Anda bagaimana? Jangan tunggu lama-lama.. Sebelum terlewat pm/wassap/call 012-5309250 (Azizah). Saya akan bantu anda.

#tsunamishaklee
#u2power
#landmarkstudy
#pts3

PENGEDAR SHAKLEE TIP-TOP IPOH, PERAK

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Saya ingin memperkenalkan diri saya Nor Azizah binti Ashaari sebagai Pengedar Shaklee yang sah di kawasan Ipoh, Perak Darul Ridzuan.

Saya berkepakaran dalam masalah yang berkaitan WANITA, RESEDUNG dan bagi yang ingin mengekalkan  BERAT BADAN yang IDEAL.

Bagi anda yang sedang menghadapi sebarang masalah atau penyakit dan inginkan produk atau suplemen yang TERBAIK, SEMULAJADI dan dijamin SELAMAT, SHAKLEE  adalah pilihan yang TEPAT. Saya jamin tidak mengecewakan anda.

Saya juga menyediakan SERVIS yang TIP-TOP kepada customer-customer saya. Anda bolehlah menghubungi saya untuk mendapatkan sebarang vitamin yang diperlukan dan boleh mendapatkan KONSULTASI secara PERCUMA!

Saya juga ingin mempelawa anda supaya berdaftar sebagai ahli Shaklee kerana ia sangat BERMANFAAT dan LEBIH MENGUNTUNGKAN.

Kenapa ia menguntungkan?

✅Yuran ahli serendah RM79 sahaja seumur hidup.

✔Bonus setiap bulan bergantung kepada point yang dikumpul.

✅Diskaun dari 20 - 30% kepada setiap harga barang bagi Ahli Shaklee sahaja.

✔Mendapat Cashback daripada setiap pembelian yang mencapai point tertentu

✅Menjana pendapatan sampingan. Malah menjaminkan pendapatan yang lumayan jika betul-betul serius.

Hubungi saya segera.

Your Trusted SID

~Azizah 012.530.9250~

Isnin, 27 Februari 2017

KISAH AKU ANAK PENEROKA

Kisahku si anak Peneroka
=====================
Mak selalu cerita kisah dulu-dulu. Kisah mula bertapak di Tanah Rancangan Felda. Sebelum tu mak dan abah tinggal di kampung Parit Buntar, Perak. Menumpang tanah orang buat rumah pondok.๐Ÿ˜ญ ๐Ÿ˜ญMak dan abah kerja sebagai pesawah bendang untuk menyara kehidupan yang baru bermula. Tak lama kemudian abah mula mencuba nasib sebagai pemandu teksi.

Dalam selesa dengan pekerjaan baru tu..abah terima tawaran tinggal di tanah rancangan felda. Abah agak keberatan untuk berpindah namun, akhirnya akur dengan takdir. Bermulalah pahit getir kehidupan sebagai seorang peneroka. Kerana terlalu gembira nak duduk rumah baru..mak dan abah pindah dengan 5 orang anak dan ketika itu mak sarat mengandung no 7. Dengan elektrik dan air masih belum dipasang maka terpaksa berlampukan pelita minyak tanah dan turuni bukit mengambil air sungai untuk kegunaan seharian..

Punca pendapatan masa tu adalah dengan menoreh getah dan mengusaha kebun kelapa sawit. Kesempitan hidup memaksa mak juga keluar bekerja sebagai penoreh getah. Walaupun saya merupakan anak no 8 iaitu anak bongsu tetapi merasa juga ikut mak menoreh getah, korek getah skrap dan jual untuk menyara hidup..baunya terlalu harumm sangatt๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚..mak cakap jangan merungut tak baik..itu bau duit..Masa tu umur saya seawal 6- 8tahun! Nak tinggal, tak ada orang nak jaga, jadi terpaksa mak angkut saya dan kakak yang no 7 bersama ke kebun getah. Masa nak ikut mak mesti pakai ubat nyamuk bubuh dalam bekas dan ikat kat pinggang dengan tali sebab nak halau nyamuk..tapi nyamuk tetap ikut...maklumla..darah manis..๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…..

Walaupun dulu hidup susah namun tak pernah tak bertukar baju raya. Taklah sampai tak dapat bersekolah..semuanya cukup belaka walaupun tak mewah.

Respect betul kat mak dan arwah abah yang begitu cekal membanting tulang 4 kerat demi menyara keluarga. Bila dikenang sedih sangat..๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญwalaupun kehidupan susah pada mulanya..namun Alhamdulillah akhirnya jauh berbeza. Semuanya berkat kesabaran dan kecekalan mak dan arwah abah. Semuanya berkat doa tak henti-henti daripada mereka. Ya Allah sayangi mereka..(mak dan abah) Seperti mereka menyayangi dan mengasihi kami semasa kami kecil lagi.

Semoga kisah ini menjadi iktibar untuk saya bersabar dan secekal mereka sebelum berjaya dalam biz shaklee. Aamiin..
#tsunamishaklee
#u2power
#fjmfamilies

MyVIVIX EFFECT

Saya baru je makan Vivix sebotol..tu pun tak habis lagi. Hampir sebulan dah.tapi makan sesudu kecil ja sehari. Jimat.

Nampaknya function saya ambil Vivix ni lebih kepada Detox dan Resedung. Sebab sebelum ni, saya ada full set detox dan resedung kecuali Vivix..bila dah ada Vivix maka lengkaplah set keduanya tu.

Bila start makan Vivix ni yang paling ketara adalah saya lebih mudah bangun pagi. Maksudnya bangun pagi tu tak seliat dulu. Sebulan pertama ni saya perasan kahak kerap keluar dengan sendiri. Bila baca dari info group rupanya itu healing crisis atau simptom proses pemulihan. Memangla..dah berapa tahun simpan resedung ni..mestilah ambil masa nak sembuh..kan?Bagi sesiapa yang mengalami sakit pelik-pelik selepas ambil vitamin shaklee tu janganlah takut sebab itu tanda proses penyembuhan sedang berlaku bergantung kepada penyakit yang kita alami. Jangan berhenti daripada mengambil vitamin shaklee sehingga healing crisis tak ada lagi dan sembuh sepenuhnya. Nak sihat kena banyak bersabar ya!

Dah try macam-macam tapi tak nampak perubahan...Hampir setiap kali lepas solat mesti gosok-gosok mata gatalnya..Allah je yang tahu..sampai naik merah n bengkak..tapi bila makan vivix tak sangka kesannya secepat ini..tak gatal-gatal mata hidung, telinga lagi. Ini yang benar-benar saya alami. Terima kasih Allah pertemukan saya dengan Shaklee sebelum terlewat.



#tsunamishaklee
#u2power
#FJMfamilies
#Vivixeffect

AMALAN BERKAIT DENGAN REZEKI

Amalan-amalan baik seperti bersedekah, baca Al -quran, menjalin silaturrahim, solat awal waktu, istighfar dan banyak lagi sememangnya memberi impak dalam kehidupan kita khususnya rezeki kita..selain memberi tips dan berkongsi-kongsi ilmu berniaga..upline dan leader selalu pesan supaya lakukan amalan-amalan seperti di dalam gambar. Subahanallah..hasilnya memang menakjubkan..tak percaya boleh cuba.

Rezeki yang Allah bagi tak semestinya dari segi wang ringgit..rezeki Allah luas konteksnya..contoh seperti dapat ramai kawan itu rezeki..dapat ramai kawan lepastu kawan yang baik-baik pulak tu..itu rezeki...dapat kesihatan yang baik itu rezeki...dapat mak mentua baik..dapat pekerjaan yang baik..semuanya rezeki..

Seperti dalam perniagaan..ada turun naiknya..rezeki berniaga yang Allah beri harus dijaga sebaiknya seperti bersabar usaha tawakal dan istiqamah..jika kesemua dah kita lakukan namun masih belum berhasil maka berbaik sangkalah dengan Allah..mungkin ada satu masa yang paling sesuai untuk kita menanti..kita merancang, Allah juga merancang..namun, sesungguhnya perancangan Allah itu adalah yang terbaik.

Oleh itu, untuk memastikan rezeki kita adalah diredhai olehNya..cek balik amalan-amalan kita..sama-sama kita perbaiki diri..


☎012.530.9250 ( Azizah)

#shakleeeffect
#tsunamishaklee
#liveamazing
#fjmfamilies
#u2power

TANGANI KOS SARA HIDUP YANG TINGGI

Bagaimana nak menangani Kos sara hidup yang dah semakin tinggi?

๐ŸŽ€Elak boros
๐ŸŽ€Berbelanja keperluan bukan kehendak
๐ŸŽ€Menabung
๐ŸŽ€Kurangkn aktiviti sosial yang tak berfaedah
๐ŸŽ€Cari pendapatan sampingan

Mujurla saya ada biz Shaklee. Walaupun hanya part time je, dapat juga pendapatan sampingan..

Anda nak biz yang tak perlu modal yang tinggi..?Tak tau bagaimana nak biz??Kalau nak join family shaklee, boleh hubungi saya 012.530.9250 saya. InshaAllah saya akan bantu menyelesaikan masalah anda..๐Ÿ˜˜

#tsunamishaklee
#u2power

SET IMUN BOOSTER

Anda selalu DEMAM, SELESEMA, CEPAT LETIH?

Sampai orang gelar 'taik penyakit'?

Bila sakit tak dapat hadir kerja dan MC lagi..lagi dan lagi..kadang-kadang sampai jadi buah mulut orang sebab selalu MC.

Jangan biarkan badan kita terus lemau dengan toksik dan kuman yang bermaharajalela. Pulihkan badan kita. Cari solusi. Buat sesuatu untuk mengATASINYA dengan segera!!

Disini saya cuba kongsikan set imun booster terunggul Shaklee..semoga dapat membantu masalah anda.

✔NUTRIFERON yang mengandungi interferon untuk memberikan isyarat pertahanan badan untuk menjalankan fungsi melawan bakteria dan kuman penyakit. Amalkan makan nutriferon tiga hari berturut-turut dan selepas itu boleh amalkan seminggu sebanyak satu hingga dua kali mengikut keperluan. Nutriferon ini wajib diambil dalam Set Imun Shaklee.

✔PERFORMANCE DRINK wajib diambil sekali. Ini adalah kerana badan kita kehilangan banyak bendalir terutama atlit. Ini dapat mengekalkan elektrolit dalam badan supaya kekal cergas dan bertenaga. Disebabkan kurang minum air, dengan pengambilan serentak Perfromance Drink dan juga Nutriferon, simptom kepanasan dapat dielakkan. Ini adalah disebabkan pengambilan nutriferon perlukan minum banyak air.

✔GARLIC COMPLEX merupakan antibiotik semulajadi. Merupakan langkah pencegahan paling ideal untuk melawan bakteria seperti demam dan juga selesema. perlu diingatkan Garlic complex perlu diambil selepas waktu makan yang berat untuk mengelakkan kecairan darah. Terdapat kajian yang mana allicin dalam bawang putih bertindak untuk melawan patogen yang membawa penyakit dalam masa yang paling singkat.

✔SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS pula boleh diambil setiap hari selepas makan untuk meningkatkan sistem pertahanan badan. Ianya tinggi antioksidan untuk melawan segala jenis penyakit bawaan dari pencemaran persekitaran.

Gabungan Nutriferon, Performance Drink, Garlic Complex serta Sustained Release Vita-C Plus merupakan set imun Shaklee yg hebat dan Amazing!! Dail 012.5309250/wassap/pm saja.๐Ÿ˜˜

#tsunamishaklee
#u2power
#FJMfamilies

BAGAIMANA NAK UNTUNGKAN BIZ?

Nak share tips jadikan perniagaan kita untung banyak. Salah satunya adalah urus cash flow. Kenapa ya penting cash flow itew? Jom baca!

Untuk perniagaan kecil, cukup sekadar kita menguruskan cash flow sahaja terlebih dahulu untuk pastikan perniagaan untung banyak. Berikut antara maklumat yang boleh kita baca dari cash flow:

➡Apakah jumlah minimum jualan yang mesti dicapai dalam tempoh sebulan (atau seminggu atau sehari).
➡Apakah hasil jualan kita mencapai tahap minimum itu sepanjang masa.
Jika ya! kenapa?, dan jika tidak kenapa dan apa cara nak atasinya?
➡Apakah status kawalan hutang perniagaan kita. Penghutang dan pemiutang.
➡Adakah kita ada banyak jumlah hutang lapuk.
➡Apakah wang tunai kita terperap banyak pada bahan mentah dan berapa lama diperlukan untuk tunaikannya semula.
➡Adakah kita kekurangan modal tambahan untuk melancarkan atau membesarkan perniagaan.
➡Apakah pemilik belasah duit perniagaan melebihi daripada yang sepatutnya.
➡Apakah harga yang kita letakkan terlalu murah
➡Apakah produk yang paling laris dalam perniagaan kita
➡Apakah produk yang tak guna dan perlu dimansuhkan
Dll

Memang banyak sangat kalau nak disenaraikan dan semuanya membuatkan perniagaan menjadi sesuatu yang menyeronokkan. Semoga bermanfaat.๐Ÿ˜Š

#u2power
#tsunamishaklee
#FJMfamilies

Khamis, 16 Februari 2017

SET KULIT CANTIK MENAWAN

Dulu mula-mula..akak pun dok usya je...Tapi sekarang dah dapat..๐Ÿ˜€yang di bawah ni set yang perlu untuk kecantikan kulit..
^
Apa ada dalam set kecantikan ni.?ha..tuuu seperti rajah di bawah.๐Ÿ˜ƒ
^
Akak perasan garis-garis halus dah mula berkurang. Kulit pula lebih mulus dan remaja gitu. ESP, Vita-C dan Alfalfa boleh buat masker angpa jangan terkejut..best woo..kulit terasa sihat dan gebuss..
Angpa nak tau best ka tak angpa boleh cuba..hakak tak auta na..๐Ÿ˜˜

☎012.530.9250

#tsunamishaklee
#u2power

ANTARA BERBIZ DAN BERJIMAT

Nak pilih jimat ke nak berbiz?๐Ÿ˜•

Dua-dua pun saya pilih..✅✔

Sebab dua-dua pun baik.✔✅

Join biz Shaklee itu cuma bermodal RM79

sahaja..tak ada bayaran lain atau

tambahan tau. Dapat Diskaun 20% setiap

barang..Dapat point..cash back juga..Itu

jimat kan..??

Nak tau lebih lanjut mai pm/wassap/contact

akak 012.530.9250๐ŸŽŠ๐ŸŽŠ๐ŸŽŠ

#tsunamishaklee
#u2power

ALAHAI ANAK

Gelagat si anak ni kadang-kadang menguji kesabaran kita..kadang-kadang mencuit hati pula..hakikatnya anak-anak itu penyeri rumahtangga..kalau tak ada..Ya Allah sunyinya..

Si kecik ni memang sensitif..kuat merajuk..tapi senang dipujuk..(dalam gambar sedang merajuk.bibir itu luka jatuh main dengan kawan di sekolah)pandai bodek mama budak ni nak vitamin Shaklee..paling favourite dia VIVIX..๐Ÿ‡Vit C ๐ŸŠdan Nutriferon๐ŸŒฐpun dia suka..nampak je mama makan vitamin..dia pun nak..tengokla kulit dia..kalah kakak..๐Ÿ˜‚padahal boy tu..parut Chicken pox pun tak nampak.Padahal teruk juga Chicken pox dia dulu..besar-besar..

#tsunamishaklee
#u2power
#gelagatanak

SET SELEPAS MELAHIRKAN UNTUK MAMA GOJES

๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ
SET POSNATAL / BERPANTANG  SHAKLEE
๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“

Ibu-ibu sedang hamil pasti tercari-cari set berpantang yang terbaik selepas bersalin kan..?

Set Postnatal Shaklee ni sangat SUPERB!! Ia TERBUKTI berdasarkan TESTIMONI dan feedback pengamal Set Postnatal Shaklee sendiri.

๐ŸŒทApa ada dalam Set Postnatal Shaklee?
-------------------------------------

1. VITALEA - Multivitamin untuk memenuhi keperluan nutrien.

2. SUSTAINED RELEASE VITA C - Tingkatkan imun tubuh dan mencantikkan kulit. ( mengurangkan kesan strech mark)

3. B COMPLEX - Membantu membetuk sel darah merah akibat kehilangan selepas bersalin.

4. OSTEMATRIX - Membekal kalsium dan magnesium untuk ibu dan bayi.

5. ESP - ransang pertumbuhan fizikal dan mental ibu dan bayi. Juga memulihkan luka-luka bersalin.

6. ALFALFA - Menambah dan melancarkan susu dan bertindak sebagai serat. Juga mencuci darah dan bertindak sebagai kacip fatimah.

7. LECITHIN - mengurangkan masalah bengkak susu dan membantu bakar lemak dan turunkan berat badan.

8. OMEGA GUARD - Boleh mengurangkan kemurungan bagi ibu yang berpantang dan mengelakkan simptom Post-Natal Depression ( MEROYAN). Boleh mengurangkan sakit kepala.Boleh mengekalkan tekanan darah normal- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak.

๐ŸŒทKenapa harus memilih Set Bersalin Shaklee?
---------------------------------------
๐ŸƒSet Bersalin Shaklee adalah terdiri daripada supplemen-supplemen SEMULAJADI dan SELAMAT.

๐ŸƒSetiap Set Bersalin Shaklee dapat bertahan sehingga 2 hingga 4 bulan dan boleh disambung makan walaupun sudah tamat waktu berpantang.

๐ŸƒHarga Set Bersalin Shaklee sangat berbaloi-baloi. Selain dapat bertahan untuk jangka masa yang lama, set ini juga sangat baik untuk kesihatan optima ibu dan bayi.

Jangan tunggu lama..dail terus 012.530.9250 I will help you!๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

#tsunamishaklee
#u2power
#postnatalset

BAGAIMANA URUS MASA BIZ DAN KERJAYA?

Berbiz/ Kerja hakiki/ kerja rumah..macam mana nak uruskan??๐Ÿ˜จ

Tak dinafikan, pada permulaan memang agak kelam kabut. Maklumla dengan kerja hakiki lagi..dengan biz lagi,  dengan keluarga lagi, kerja rumah yang tak pernah habis lagi..memang stress. Tapi kadang-kadang kita perlukan stress untuk kebaikan. Contohnya biz part time Shaklee ni telah tetapkan masa untuk menyiapkan satu-satu task. Jadi, untuk menyiapkan task tu kita perlu settlekan kerja lain dengan cepat, kena bangun awal pagi, kena study..jadi tak ada masa yang terbuang malah mengajar saya lebih menghargai masa. Tapi jangan stress yang melampau dan akhirnya burukkan keadaan pula.

Biasanya untuk membahagikan masa antara biz dan kerja lain, saya akan utamakan yang prioriti dulu. Kalau waktu kerja, saya akan buat pada waktu lunch hour atau lepas waktu bekerja. Kalau lebih rajin buat pada waktu malam, dan guna aplikasi Buffer dan set masa untuk iklan berjalan sendiri pada masa yang saya agak bizi. Begitu juga waktu di rumah, utamakan prioriti..selesaikan yang mana lebih utama supaya tiada yang terabai..pastikan punya waktu bersama keluarga juga.๐Ÿ˜˜

Maka jangan jadikan alasan lagi untuk berjaya. Semuanya terletak pada diri kita sendiri. Tepuk dada tanya selera! Jom join biz dengan saya! Contact saja saya pasti akan bantu anda!๐Ÿ˜Š

#azizah0125309250
#sayajualshaklee
#tsunamishaklee
#u2power

SEGAR SEPANJANG HARI

Tak nafikan bila dah 30 an ni badan dah cepat letih. Tambahan bila ada anak-anak kecil yang perlu diuruskan. Macam saya ni bekerja di office, balik  bekerja di rumah lagi..Nak ambil Pembantu rumah tak mampu..jadi buat jela sendiri..memang letih sangat..Tuhan je tahu๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

Kerana itula akak mula cari vitamin untuk membantu menyelesaikan masalah akak..Memang berbaloi dan membantu akak.. Nak tau apa yang akk ambil?
Meh nak share.

VIVIX - ofkos nak kelihatan awet muda dan menyihatkan badan  akak secara menyeluruh

ALFALFA COMPLEX- jamu moden dan bertindak sebagai kacip fatimah dan mengatasi masalah keputihan

OMEGA GUARD - mengawal berat badan, kolestrol dan meningkatkan daya ingat

VITA C SUSTAINED RELEASE - mencantikkan kulit dan mengatasi masalah selesema dan kuatkan sistem imun akak

B COMPLEX - menghindari stress dan memberi impak relaksi

ESP- mengelakkan gastrik, mengenyangkan, boost energy

VITALEA - multivitamin dan menambah darah

Haa..ni vitamin yang wajib akak ambil setiap hari.. badan tak lesu dan lebih sihat..๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

Dail no ni 012.530.9250 kalau nak vitamin akak..pasti anda bertenaga dan sentiasa awet muda!๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
#tsunamishaklee
#u2power
#akakjualvitaminshaklee