Isnin, 27 Mac 2017

CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN KELEBIHANNYA

Mesti ramai yang tak tahu yang Shaklee membuka keahlian kepada sesiapa yang berminat dengan harga yang cukup rendah.

Bagaimanakah cara nak daftar sebagai ahli Shaklee?

Terdapat 2 pilihan cara mendaftar iaitu

1) Daftar sendiri, iaitu pergi terus ke cawangan Shaklee berhampiran

2) Menghantar butiran ke 012-530 9250 dan saya akan memudahkan pendaftaran anda secara daftar online



Berminat atau bercadang nak daftar sebagai ahli Shaklee?

- Yuran pendaftaran adalah serendah RM80 bagi Semenanjung dan RM90 bagi Sabah & Sarawak seumur hidup.

- Anda layak mendapat pendaftaran secara percuma dengan pembelian barangan Shaklee yang mencapai point 200 uv (lebih kurang RM800+)

Hubungi/sms/whatsup Shaklee Independent Distributor Azizah ditalian 012-530 9250 untuk pendaftaran / bantuan / pertanyaan.

Jangan tunggu lama. Daftar segera!!


Kelebihan menjadi ahli Shaklee

1. Cash Back / Bonus

Bonus akan dimasukkan ke dalam akaun anda yang berdaftar menjadi ahli. Dengan total pembelian melebihi 150 point dalam bulan yang sama, anda layak mendapat RM23 CASH BACK dan akan di bank in terus ke akaun anda. Semakin tinggi nilai point, semakin banyaklah Cash Back yang akan diperolehi.

2. Sistem shopping online

Pembelian boleh dibuat terus secara online. Tracking no juga terdapat secara online bagi memudahkan ahli yang makan sendiri atau yang nak berbisnes.

3. Penghantaran diuruskan pihak Shaklee

Dengan mengisi order online menggunakan ID kita, penghantaran akan dilakukan oleh pihak Shaklee sendiri mengikut alamat yang diberi. Ini bukan saja memudahkan urusan, malah menjimatkan masa kita juga kerana tidak perlu pergi ke pejabat pos sendiri untuk menghantar barang yang di order.

4. Tidak perlu modal jika mahu berniaga

Customer yang membuat order dikehendaki bank in ke akaun kita untuk pembelian dan kita akan terus order kedai online kita. Tidak perlu mendahulukan wang kita sebagai modal. Mudah bukan?


Isnin, 6 Mac 2017

PENGIKTIRAFAN SIJIL HALAL SHAKLEE

Macam-macam isu mempertikaikan taraf halal produk Shaklee yang didengar. Nah, sijil kelulusan dari Islamic Services Of America (ISA) ni telah merungkai pelbagai tuduhan yang TIDAK BENAR itu.

Shaklee dijamin halal. Dipersilakan mengamalkan Shaklee tanpa wasangka lagi.😊😊😊


Sabtu, 4 Mac 2017

CARA ATASI SEMBELIT KETIKA HAMIL TANPA UBAT


Antara masalah popular yang selalu melanda ibu-ibu hamil adalah sembelit. Sembelit berlaku pada ibu-ibu hamil kerana semasa hamil, pergerakan otot menjadi perlahan dan tekanan pada uterus ibu hamil ke atas rektum. Selain itu ketika hamil, perubahan hormon yang berlaku juga memperlambatkan pergerakan makanan ke salur penghadaman.



Sesetengah pengambilan zat besi juga boleh menyebabkan gejala sembelit pada ibu hamil. Ini menyebabkan ibu hamil rasa tidak selesa. Kesian ibu hamil, sudahlah membawa perut yang semakin membesar kehulu- hilir..tambah lagi dengan masalah sembelit pula. So, apakah langkah yang patut diambil untuk mengurangkan masalah ini?

#1 Pastikan buang air setiap hari


#2 Amalkan minum segelas air suam sebaik bangun dari tidur



#3 Minum air secukupnya iaitu 2-3 liter sehari



#4 Makan makanan yang tinggi serat dan fiber



#5 Selalu melakukan aktiviti senaman yang tidak keterlaluan sekurang-kurangnya 30 minit.


#6 Dapatkan bantuan nutrisi suplemen yang betul dan selamat.


Ostematrix Shaklee Bantu Atasi Sembelit

Bagi ibu hamil yang mengalami sembelit, peluang untuk diri anda menikmati kesihatan yang lebih baik dengan OSTEMATRIX SHAKLEE. Ia sangat membantu supaya lebih lawas dan selesa. Ia juga adalah formula baru Shaklee yang mana dulu hanya dikenali sebagai kalsium magnesium, tetapi kini ditambah dengan kelebihan "lebih mudah ditelan".


Dengan pengambilan kalsium yang cukup akan mengurangkan KEKEJANGAN, RETENSI AIR dan MURUNG. bagi yang belum mencuba sangat disyorkan dan rasailah perbezaannya. Dijamin anda berpuashati.

Hubungi saya segera bagi mendapatkan OSTEMATRIX ditalian yang tertera di bawah.

Anda juga dialu-alukan untuk mendaftar sebagai ahli dengan kadar yang rendah untuk mendapatkan diskaun sehingga 20-30%  pada harga barang disamping menjana pendapatan sampingan.

Your Trusted Shaklee Distributor
📞AZIZAH 012.530.9250 

📇No.Ahli 1163776

📩Email norazizahashaari@gmail.com




Jumaat, 3 Mac 2017

MENTOR SAYA

 MENTOR.

Dalam biz ni kita memang perlu ada mentor supaya apa yang kita buat ada guide line dan bersemangat ingin mencontohi dan berjaya seperti mentor kita.

Mentor yang paling dekat dihati saya tentulah upline saya atau mama saya..beliau merupakan orang yang bertanggungjawab memperkenalkan saya dalam biz Shaklee..banyak tunjuk ajar dan nasihat yang telah beliau curahkan kepada saya sehingga kini. Impian  saya ingin berjaya seperti beliau satu hari nanti..Tak dinafikan, semua upline-upline dan leader Shaklee adalah mentor saya..termasuklah sideline juga ada yang begitu saya kagumi kerana bagi saya, masih banyak yang perlu dipelajari tentang ilmu biz ni daripada mereka.7

Selain daripada itu,ayah, ibu, suami dan kakak-kakak saya semuanya merupakan mentor saya juga. Mereka merupakan tulang bekakang saya dan diantara yang saya sangat kagumi kerana pengorbanan mereka dari zaman kepayahan dulu..adik beradik saya semua ada biz sendiri..pemikiran sihat membuatkan kami saling bersaing secara positif untuk sama-sama berjaya mencapai hala tuju masing-masing InshaAllah..


#tsunamishaklee
#u2power
#lovetilljannah
#FJMfamilies

PERCUTIAN IDAMAN

Percutian yang macam mana yang saya impikan..?
Bercuti di Hotel 5 atau 6 bintang, mesti ada view yang cantik dan sedap mata memandang..mesti ada kolam renang atau pantai untuk mandi-manda bersama keluarga tersayang dan kalau boleh tidak berapa jauh dari bandar.

Begitulah percutian idaman saya. Tak kira dalam atau luar negara, yang penting percutian yang sangat bermakna dan sangat berbaloi-baloi..


Bagaimana percutian idaman anda..?

#tsunamishaklee
#u2power
#FJMfamilies

KEPENTINGAN ALIRAN TUNAI DALAM BISNES

Nak berbiz ni bukan mudah..perlu ada perancangan yang details terutamanya tentang aliran wang keluar masuk.

°

Bila dah buat azam 2017 haritu nak buat biz betul-betul kenalah tahu cara biz yang betul kan..mama ni baru belajar berbiz..banyak benda kena belajar..task kali ni pun mama dapatkan sedikit-sedikit info daripada rakan-rakan biz, leader dan upline mama. Tapi bukan ambil bulat-bulat..kena hadam dan buat task sendiri jugak supaya kita lebih faham dan cepat belajar. Itulah keunikan biz Shaklee ni. Belajar sendiri dan perlu berani untuk berubah.

°

Kalau dulu kan..biz main campur adukkan semua dalam akaun gaji..lepastu berbelanja sampai habis..mana nak nampak kemana duit biz tu pergi.😅😅..

°
Apa yang mama faham Aliran tunai ni penting untuk mengembangkan biz kita supaya kita tahu sama ada biz kita tu punya potensi atau tidak?berjalan dengan baik atau tidak? Kalau tak berapa cantik tu bermakna kita kena lipat gandakan usaha kita.

°
Tahun ni mama nak cabar jugak diri mama untuk lebih disiplin dan perbaiki pengurusan aliran tunai biz mama untuk lebih baik.

°
Ni antara penambahbaikan yang mama perlu buat dalam biz mama:

>rekod aliran keluar masuk duit
>rekod untung/rugi
>simpan resit-resit jualan untuk memudahkan rujukan
>asingkan akaun biz dan akaun gaji
>asingkan untung runcit

Semoga sedikit info ni dapat manfaat untuk mama dan semua rakan biz..😊😊😊

#tsunamishaklee
#U2power
#liveamazing
#fjmfamilies
#pengedarshakleeipoh

KEAJAIBAN VIVIX

VIVIX YANG POWER

Mengapa?

Sesiapa yang cuba pasti akan jatuh cinta kerana kehebatannya.

Vivix merupakan penemuan revolusi dalam nutrisi polifenol. Vivix merupakan paten tertunda yang hebat dengan campuran botani eksklusif yang terdiri daripada Poligonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Unggu.

Vivix merupakan suplemen anti penuaan terbaik di dunia. Ia berjaya dihasilkan selepas kajian bertahun-tahun oleh Shaklee dan merupakan suplemen pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia.

KEBAIKAN VIVIX

-Membaiki sel yang rosak dengan pantas, amat sesuai untuk mereka yang baru menjalani pembedahan.
-Memelihara keseluruhan kesihatan.
-Anti oksida yang sangat baik (Awet muda)
-Membantu anda merasa lebih bertenaga
-Membantu mengurangkan risiko Kanser
-Membantu pesakit diabetis
-Menguatkan sistem imun

Bulan ni ada lagi promo untuk VIVIX..beli 6 percuma 1 @ beli 2 dapat 5% less..meh cuba kalau nak test power..nak tengok power lagi, meh tengok testimoni di bawah ni...

#u2power
#tsunamishaklee
#pts3
#shakleeeffect
#liveamazing
#fjmfamilies
#pengedarshakleeipoh

JOM BELAJAR 7 JARS SYSTEM

JOM BELAJAR 7 JARS SYSTEM

Syukur sangat..upline dan leader banyak share ilmu..dapatla kita kongsikan bersama..itulah kelebihan Biz Shaklee..sangat pemurah..bila tengok master-master kami umpama resmi padi semakin berisi semakin tunduk..hebat-hebat sungguh!

Kalini dapat ilmu baru lagi iaitu Sistem 7 Jars..Apa itu 7 jars? Mesti korang nak tahu jugakkan?meh kita sama-sama belajar.

7 jars adalah adaptasi dari konsep 6 JARS yg diasakan oleh T Harv Eker. Ia adalah satu cara untuk menabung.

Dlm 6 jars, ada 6 tabung,

💰NEC (necessity) - tabung utk benda2 keperluan  dan belanja harian, bil, anak2

💰EDU (education) - tabung utk pembelajaran, buku, kelas...

💰LTSS (long term saving for spending) - tabung utk sesuatu benda yg nk pakai duit yg byk, cthnya nk beli rumah

💰FFA (financial freedom) - tabungan utk hari tua bila dah xmampu cari duit

💰PLAY (leisure) - tabung utk buat apa yg kita suka, hobby, travel, etc

💰GIVE (charity) - tabung utk kebajikan

Dan kita tambah satu lagi jar,

💰PARENTS (ibu bapa) - wang bulanan utk ibu bapa walaupun mereka dah kaya. Kalau ibu bapa dh meninggal dunia, gunakan utk urusan2 mrk yg belum selesai dan kalau smeua dh selesai, bersedekahlah on behalf of diorang.

Macamana nak start buat 7 jars ni?

Setiap bulan, duit bonus/gaji kita bahagikan ikut percentage,

NEC 50%
EDU 5%
LTSS 10%
FFA 5%
PLAY 10%
GIVE 10%
PARENTS 10%

Jadi kalau bonus RM10,000,

RM5000 untuk NEC, keperluan harian
RM500 untuk EDU, buat beli buku, bayar workshop, tambang pi kelas, etc
RM1000 untuk LTSS, kumpul duit nak beli rumah
RM500 untuk FFA, ni long term jd boleh lah beli saham ke emas ke
RM1000 untuk PLAY, tabung travel!
RM1000 untuk GIVE, sedekah, zakat semua
RM1000 untuk parents.

Percentage boleh ubah2 ikut situasi masing-masing tapi mesti strict tiap-tiap bulan duit mesti pergi ke tempat-tempat tu. Masuk tabung jangan korek-korek dah ya!

Walaupun bonus baru RM50 pun kena buat juga macam ni. Takpe bagi 50 sen kat parents pun, takde 50 sen takdela 5000 kan.

Menarik kan..??Jom kita start 7 jars sekarang..!!

#tsunamishaklee
#u2power
#fjmfamilies
#shakleeeffect
#liveamazing

SOHO (Small Office Home Office)

Bestnya tengok SOHO impian kawan-kawan semua cantik-cantik. Terus mama google cari SOHO impian mama pulak.hehe..

Tak salah punyai impian selagi ia baik dan positif bagi kita. At least tak dapat banyak dapat sikit..tak dapat besar dapat kecil. Semuanya milik Allah. Yang penting berusaha, doa, tawakal.. bersyukur dengn segala pemberian dari Nya..

Kalau sebelum ni berbiz dimana-mana saja. Sepatutnya perlu ada tempat khas untuk kita agar lebih sistematik dan teratur. Bagus miliki SOHO ni ikut kemampuan masing-masing.

In sha Allah..bila tengok SOHO impian ni jadi berkobar-kobar semangat agar berusaha lagi dan lagi...mudahan tercapai punyai SOHO impian.😊😊😊

Small Office Home Office!

#tsunamishaklee
#u2power
#pts3
#fjmfamilies
#liveamazing

Khamis, 2 Mac 2017

SHAKLEE DAN LANDMARK STUDY

SHAKLEE DAN LANDMARK STUDY
~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•

📊Pernah dengar Landmark study tak?

 Landmark study bermaksud kajian yang dilakukan bertujuan untuk membuktikan sesuatu perkara tu dinilai dan dilihat oleh semua orang. Selain itu,  untuk mengkaji keberkesanan produk Shaklee dalam jangka masa panjang (40-50 tahun lepas makan produk Shaklee). Landmark study dijalankan oleh mereka yang pakar dalam bidang berkaitan dan kajian yang dibuat juga boleh dilihat atau dinilai semula oleh mana-mana pakar/pihak ketiga di bidang berkaitan.

📊Kenapa Shaklee sanggup buat Landmark Study?

Sebenarnya hanya Shaklee je satu-satunya syarikat supplement di dunia ni yang ada landmark study. Shaklee beriya-iya nak buat landmark study ni sebab bila Mr. Roger Barnett (CEO Shaklee) ni beli company Shaklee, dia rasa tak puas hati sebab orang dok kata Shaklee ni bagus. Semua company boleh claim produk dia bagus tapi mana landmark studynye? Betul tak? Lagi pon, Shaklee nak membuktikan bahawa produknya betul-betul mampu meningkatkan taraf kesihatan para pengamalnya. Dengan sebab ni lah pada tahun 2007, Mr. Roger Barnett telah melantik National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) iaitu satu badan survey di bawah National Center for Health Statistics (NCHS) yang dipercayai mempunyai reputasi yang tinggi dalam membuat survey berkaitan dengan status kesihatan dan nutrisi penduduk US untuk membuat landmark study berkaitan Shaklee. Dahsyat kan?


NHANES pulak telah melantik Dr. Gladys Block iaitu wakil dari satu institusi penyelidikan yang hebat iaitu University of California, Berkeley (UC-Berkeley) untuk mengetuai study ni. Doktor ni bukan calang-calang orang tau. Beliau ni adalah antara orang yang hebat dalam bidang Epidemiologi & Public Health Nutrition. Baik buruk dari hasil ujikaji ni beliau akan tetap publishkan. Yang buat piramid makanan yang biasa kita guna tu doktor ni lah.. Hebat tak hebat?

📊Dan inilah hasil keputusan secara detail Landmark Study yang telah dilakukan..

1. BIRU - Golongan yg tidak mengambil apa-apa supplemen. Hanya menjaga pemakanan/diet sahaja.

2. MERAH - Golongan yg mengambil 1 jenis vitamin/supplemen sahaja jenama lain.

3. HIJAU - Golongan yg mengamalkan supplemen Shaklee selama 20 tahun.

Saya telah memilih suplement terbaik ini. Anda bagaimana? Jangan tunggu lama-lama.. Sebelum terlewat pm/wassap/call 012-5309250 (Azizah). Saya akan bantu anda.

#tsunamishaklee
#u2power
#landmarkstudy
#pts3

PENGEDAR SHAKLEE TIP-TOP IPOH, PERAK

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Saya ingin memperkenalkan diri saya Nor Azizah binti Ashaari sebagai Pengedar Shaklee yang sah di kawasan Ipoh, Perak Darul Ridzuan.

Saya berkepakaran dalam masalah yang berkaitan WANITA, RESEDUNG dan bagi yang ingin mengekalkan  BERAT BADAN yang IDEAL.

Bagi anda yang sedang menghadapi sebarang masalah atau penyakit dan inginkan produk atau suplemen yang TERBAIK, SEMULAJADI dan dijamin SELAMAT, SHAKLEE  adalah pilihan yang TEPAT. Saya jamin tidak mengecewakan anda.

Saya juga menyediakan SERVIS yang TIP-TOP kepada customer-customer saya. Anda bolehlah menghubungi saya untuk mendapatkan sebarang vitamin yang diperlukan dan boleh mendapatkan KONSULTASI secara PERCUMA!

Saya juga ingin mempelawa anda supaya berdaftar sebagai ahli Shaklee kerana ia sangat BERMANFAAT dan LEBIH MENGUNTUNGKAN.

Kenapa ia menguntungkan?

✅Yuran ahli serendah RM79 sahaja seumur hidup.

✔Bonus setiap bulan bergantung kepada point yang dikumpul.

✅Diskaun dari 20 - 30% kepada setiap harga barang bagi Ahli Shaklee sahaja.

✔Mendapat Cashback daripada setiap pembelian yang mencapai point tertentu

✅Menjana pendapatan sampingan. Malah menjaminkan pendapatan yang lumayan jika betul-betul serius.

Hubungi saya segera.

Your Trusted SID

~Azizah 012.530.9250~