Ahad, 2 April 2017

TIPS ATASI SEMBELIT KETIKA BERPANTANG

Kebanyakkan para ibu selepas melahirkan mengalaminya. Sudahlah sakit luka akibat jahitan prineum, ditambah lagi dengan masalah sembelit pula. Memang mengerikan apabila sembelit melanda ketika berpantang tambahan jika luka yang dialami agak teruk dan melahirkan anak sulung kerana pengalaman pertama.

Saya sendiri mengalaminya ketika berpantang anak pertama. Maklumlah, belum ada pengalaman lagi.. Bila tak membuang 2- 3 hari mulalah timbul macam-macam rasa, rasa sebu, perut kembung, sakit kepala kerana stress, semua yang dibuat serba tak kena. Macam-macamla buat bagi memudahkan proses pembuangan. Makan orenlah, makan sawi namun, hasilnya tidak seperti yang diharapkan. Malah perut menjadi lebih tak selesa kerana terlalu banyak makan buah oren/sawi. Lebih menyedihkan, terpaksa betapa dalam tandas berjam-jam lamanya.

Akhirnya terpaksa minta ubat untuk lembutkan najis daripada klinik kesihatan. Tapi tak tahulah sejauh mana kesannya pada masa akan datang kerana dah namanya pun ubat kan.. masa tu saya belum mengenali Shaklee dengan lebih dekat. Rugi rasanya..



Kini apabila mengenali Shaklee saya dapat tahu OSTEMATRIX merupakan vitamin yang tinggi kandungan kalsium, magnesium, Vitamin D dan gabungan beberapa mineral penting yang lain juga. 

Selain mengatasi masalah sembelit ketika berpantang, ia juga berfungsi sebagai:

- Membantu kuatkan tulang dan sendi. Membantu ibu-ibu selepas melahirkan tampil dengan rasa lebih cergas dan sihat sepanjang hari.

-Membantu menguruskan tidur yang baik dan mengatasi rasa letih. Ibu-ibu semasa berpantang biasanya kurang tidur yang berkualiti kerana kehadiran orang baru yang kerap menangis tak tentu masa. 

-Membantu mengatasi masalah bisa-bisa tulang, sakit belakang, kesan kekejanganserta kaki bengkak yang biasa dialami ibu-ibu selepas melahirkan.

Selain semasa pantang OSTMATRIX juga sesuai diamalkan seharian bagi lelaki atau wanita. Hasilnya, proses pembuangan akan lebih lancar  setiap hari.


Apakah solusinya?

Biasanya dengan pengambilan Set Berpantang Shaklee, masalah seperti ini tidak akan menghantui para ibu lagi dan ternyata hasilnya ramai customer yang sangat berpuas hati kerana Set Berpantang Shaklee bukan sahaja membantu dalam masalah sembelit malah menstabilkan hormon para ibu kerana selepas melahirkan biasanya hormon para ibu tidak stabil. Dengan Set berpantang ini membantu para ibu rasa lebih tenang, mempercepatkan proses penyembuhan luka selepas melahirkan disamping mencantikkan kulit dan menaikkan seri si ibu juga.

Jika anda sedang mencari-cari produk terbaik untuk diamalkan selepas melahirkan, saya sangat mencadangkan set Berpantang Shaklee kerana ia sangat-sangat berkesan dan dijamin berpuas hati. 

Bagaimana nak order Set berpantang Shaklee? Anda boleh mendail 012.530.9250 saya akan memudahkan kerja anda. InshaAllah..ikhtiar dengan Shaklee dan semoga anda semua mendapat manfaat dan kebaikan yang berpanjangan..😊